icoane pe sticla şi artizanat , Adam si Liana Curta

Momentan facem lucrari de intretinere  pe site. Este posibil sa observati schimbari de preturi si de continut. Va rugam sa luati in considerare doar preturile de pe  prima pagina. 
Multumim pentru intelegere.

Adam si Liana Curta -pictori de icoane


          Contact:  Adam Curta
    

  Galerie  Icoane

                                                     

       

    Familia de iconari Adam si Liana Curta, locuiesc in Cluj - Napoca. Ei s-au nascut in apropierea manastirii  Nicula , centru stravechi de unde a izvorat traditia pictarii icoanelor pe sticla.     
        Icoanele lor sunt ca nişte ferestre deschise către cer şi către vremurile de demult.
        Adam Curta ,alături de soţia sa Liana Curta ,pictează folosind tehnici vechi de 500 de ani păstrând nealterate frumuseţea, tradiţia şi valoarea inestimabilă a icoanelor pe sticla .
        Au avut numeroase expoziţii atât în ţară cât şi în străinătate.
Icoanele lor s-au răspândit pe toate continentele, Adam Curta reprezentând cu succes România la numeroase expoziţii şi evenimente culturale desfăşurate în Franta ,Polonia, Cehia şi Italia.
       Ei colaborează cu mai multe muzee din România printre care: Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti, Muzeele Etnografice din Cluj - Napoca, Braşov, Suceava ,Muzeul Tarii Crisurilor şi nu în ultimul rând ,Muzeul ASTRA din Sibiu.
       Icoanele pictate de Adam şi Liana Curta duc mai departe tradiţia creştină a poporului român reprezentând dincolo de valoarea lor artistică un patrimoniu spiritual sacru.
Icoane romanesti, icoane ferestre deschise spre cer, icoane de lumina si povestea a doi oameni care isi pun sufletele in aceste icoane. 


Comments